Met regelmaat maken we bij voetencentrum Fijner Lopen ook schoenen op maat voor mensen die geen orthopedische schoenen nodig hebben. We noemen dit werk heel traditioneel “ Luxe Maatwerk”.

We maken schoenen voor dames en heren. Deze schoenen worden altijd vervaardigd over individueel gemaakte leesten. Na het opmeten van de voeten worden deze leesten in onze werkplaats uit beukenhout gefreesd en geschuurd. Daarna passen we. Dat passen doen we in doorzichtige plastic schoenen. Meestal weten onze klanten precies wat ze willen hebben. Wij zoeken dan naar de gewenste materialen en ontwerpen de schoenen.

Het maken van de bovenkanten van de schoenen wordt gedaan bij een collega in Friesland. Anita Tilkema uit Wirdum is al jaren een van de beste Nederlandse schachtenstiksters. Als de schachten klaar zijn maken wij met de andere onderdelen de schoenen. In ons vak heet dat “onderwerkmaken”.

Hoe dat in z’n werk gaat leest u op www.maatschoenen.nl.

Als de schoenen klaar zijn worden ze “uitgeleest”. Vervolgens krijgen de leesten een nummer en worden zorgvuldig opgeborgen zodat we ze weer kunnen gebruiken bij een volgend paar.

De klant ziet zijn wensen vervuld en kan er zeker van zijn dat een volgend paar weer net zo als gegoten zit!