Om een zuiver, betrouwbaar en vooral meetbaar beeld te krijgen van de effectiviteit van de gekozen schoenoplossing gaan we in de schoenen de belasting en druk op de voet meten.

Dat doen we met een systeem dat Fijner Lopen heeft aangeschaft.

Samen met de revalidatiearts gaan we bekijken waar zich precies de drukgevoelige plaatsen aan de voet bevinden. Dat doen we door in de bestaande schoenen een flinterdun zooltje te leggen waar druksensoren in zijn gemaakt. Met een draadloze (bluetooth) verbinding kunnen we de druk exact aflezen en zo de beste oplossing gaan maken.

Als de oplossing gereed is testen we opnieuw met het flinterdunne zooltje. Zo kunnen we de verschillen vóór en na het dragen van de schoentechnische oplossing nauwkeurig meten.

De revalidatieartsen in Nij Smellinghe hebben aangegeven dat zij deze wijze van meten van groot belang vinden. Ook verzekeraars als Menzis en Zilveren Kruis hechten veel waarde aan  het meetbaar maken van schoentechnische voorzieningen.

Wij delen deze inzichten en zijn blij dat we nu over de drukmeet-apparatuur beschikken!