fbpx

Digitale drukmeting voor een optimaal resultaat!

24 sep 18

Om een zuiver, betrouwbaar en vooral meetbaar beeld te krijgen van de effectiviteit van de gekozen schoenoplossing gaan we in de schoenen de belasting en druk op de voet meten.

Dat doen we met een systeem dat Fijner Lopen heeft aangeschaft.

Samen met de revalidatiearts gaan we bekijken waar zich precies de drukgevoelige plaatsen aan de voet bevinden. Dat doen we door in de bestaande schoenen een flinterdun zooltje te leggen waar druksensoren in zijn gemaakt. Met een draadloze (bluetooth) verbinding kunnen we de druk exact aflezen en zo de beste oplossing gaan maken.

Als de oplossing gereed is testen we opnieuw met het flinterdunne zooltje. Zo kunnen we de verschillen vóór en na het dragen van de schoentechnische oplossing nauwkeurig meten.

De revalidatieartsen in Nij Smellinghe hebben aangegeven dat zij deze wijze van meten van groot belang vinden. Ook verzekeraars als Menzis en Zilveren Kruis hechten veel waarde aan  het meetbaar maken van schoentechnische voorzieningen.

Wij delen deze inzichten en zijn blij dat we nu over de drukmeet-apparatuur beschikken!

2 Comments

 • Trix

  Beste,

  Ik lees op uw site het volgende:
  “Om een zuiver, betrouwbaar en vooral meetbaar beeld te krijgen van de effectiviteit van de gekozen schoenoplossing gaan we in de schoenen de belasting en druk op de voet meten. Dat doen we met een systeem dat Fijner Lopen heeft aangeschaft. Samen met de revalidatiearts gaan we bekijken waar zich precies de drukgevoelige plaatsen aan de voet bevinden. Dat doen we door in de bestaande schoenen een flinterdun zooltje te leggen waar druksensoren in zijn gemaakt. Met een draadloze (bluetooth) verbinding kunnen we de druk exact aflezen en zo de beste oplossing gaan maken. Als de oplossing gereed is testen we opnieuw met het flinterdunne zooltje. Zo kunnen we de verschillen vóór en na het dragen van de schoentechnische oplossing nauwkeurig meten. De revalidatieartsen in Nij Smellinghe hebben aangegeven dat zij deze wijze van meten van groot belang vinden. Ook verzekeraars als Menzis en Zilveren Kruis hechten veel waarde aan het meetbaar maken van schoentechnische voorzieningen.”

  Helaas woon ik niet in de buurt van dit ziekenhuis en daarom vraag ik mij af of die zooltjes met druksensoren ook opgestuurd kunnen worden voor een meting? Ik ben verzekerd bij het Zilveren Kruis. Of wordt deze manier van meten ook op andere plaatsen gedaan?

  Graag hoor ik van u.

  • Bob

   Goedemorgen Trix,

   Allereerst excuus voor de zeer late reactie.

   Wij kunnen ons drukmeetzooltjes helaas niet opsturen; onze orthopedisch schoenmaker moet de meting bij u uitvoeren.
   Een drukmeting kunt u ook bij een orthopedisch schoenmaker in de buurt laten doen. Het systeem waarmee dit gedaan wordt kan natuurlijk verschillen; ik weet niet wie er nog meer met dit systeem werkt (het is redelijk nieuw).

   Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

   Met vriendelijke groet,

   Bob Kuijpers

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.